Amerikaanse KNX-organisatie opgericht

Tijdens de beurs Lightfair International werd in de Verenigde Staten de KNX Group USA opgericht, omdat er steeds meer KNX-projecten gerealiseerd werden.

Trefwoorden: #airconditioning, #beveiliging, #energiebeheer en energiemeters, #gebouwenmanagement, #KNX, #persoonlijke alarmering, #telecommunicatie, #ventilatie, #Verenigde Staten, #verlichting, #verwarming, #watercontrole, #zonwering

Lees verder

Nieuws

( Foto: KNX )

ENGINEERINGNET - Een nationale organisatie houdt zich bezig met marketing en communicatie in het specifieke land waar het is gevestigd.

In de nationale organisatie zijn marktpartijen verenigd die zich in dat land op de KNX-markt bewegen.

Wereldwijd zijn er al meer dan 40 nationale organisaties actief. Met de oprichting van deze organisatie worden nu de belangen van 20 marktpartijen behartigd die zich in de Verenigde Staten actief met dit thema bezighouden.

In de VS zijn van oudsher maar acht grotere fabrikanten van automatiseringsproducten actief, en een paar kleine start-ups.

Vrijwel al deze leveranciers hebben hun eigen producten, installatiemethoden én protocollen. De vraag in de markt verschuift echter steeds nadrukkelijker naar technologieën, die in integrale gebouwmanagementsystemen kunnen worden geïntegreerd.

En daarbij gaat de vraag heel specifiek naar producten en systemen van verschillende fabrikanten, die via een open protocol naadloos met elkaar kunnen communiceren.

De vraag naar KNX, in de VS erkend als een ANSI/ASREA 135 standaard, is de afgelopen jaren pijlsnel gestegen.

David Thurrow, voorzitter van de Amerikaanse KNX association: "Fabrikanten, system integrators en andere professionals, die actief zijn met woning- en gebouwautomatisering, keken al lange tijd uit naar een open technologie die hen in staat stelt om allerlei installaties, systemen en apparaten eenvoudig te integreren."


Op de foto:
Leden van de KNX National Group USA na de ondertekening van de oprichting van hun nationale organisatie.