Solvay ontwikkelt automotor uit kunststof

Solvay speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Polimotor 2, een volledig kunststoffen automotor die volgend jaar zal worden getest in een racewagen.

Trefwoorden: #automotor, #conceptauto, #kunststof, #kunststof motor, #Norma M-20, #Norma M-20 conceptauto, #Polimotor 2, #polymeren, #Sovay, #speciale technologieën

Lees verder

research

( Foto: Wikipedia - Norma M20F uit 2010 )

ENGINEERINGNET.BE - De speciale polymeertechnologieën van Solvay zullen gebruikt worden als vervanging voor metalen onderdelen, wat tot een aanzienlijke gewichtsverminderingzal leiden.

Streefdoel bij de ontwikkeling van deze kunststofmotor, de Polimotor 2, is een van ongeveer 41 kg weegt of 40% minder dan de huidige standaardmotoren.

De automobielindustrie doet steeds vaker een beroep op Solvay om metalen onderdelen te vervangen in het koetswerk, het interieur en onder de motorkap. Door de toepassing van deze technologieën kan de industrie voldoen aan steeds strengere brandstof- en emissievoorschriften.

Augusto Di Donfrancesco, Directeur van Solvay’s Specialty Polymers Global Business Unit: “Door dit partnerschap zullen we onze grenzen verleggen en eens te meer tonen dat onze hoogperformante polymeren oplossingen bieden in het reduceren van gewicht, het verlagen van brandstofverbruik en een belangrijke bijdrage leven in het terugdringen van CO2-emissies.”

In de Polimotor 2 zullen niet minder dan tien metalen motoronderdelen, waaronder de waterpomp, de oliepomp, de waterinlaat/-uitlaat, het gasklephuis, de brandstofrail, de nokkenastandwielen en andere onderdelen, vervangen door onderdelen vervaardigd uit hoogperformante thermoplastische materialen.

De Polimotor 2, viercilinder motor met twee bovenliggende nokkenassen zal uiteindelijk in 2016 worden geïnstalleerd in een Norma M-20 conceptauto die zal meedingen in de race van Lime Rock Park, Connecticut, in de Verenigde Staten.