19,5 miljoen euro subsidies voor energie-innovatieprojecten

De tweede tranche subsidieregelingen voor de Topsector Energie is vanaf 1 juli 2015 open. Het ministerie van Economische Zaken stelt hiervoor 19,5 miljoen euro beschikbaar.

Trefwoorden: #duurzame energie, #energie-innovatie, #energiebesparing in de gebouwde omgeving, #ministerie van Economische Zaken, #privaat-publieke samenwerkingsverbanden, #subsidieregelingen, #systeemintegratie, #Topsector Energie, #upstream gas

Lees verder

Nieuws

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET.NL - Op 1 mei zijn de subsidieregelingen voor de Topsector Energie gepubliceerd in de Staatscourant.

Aanvragen indienen voor energie-innovatieprojecten kan vanaf 1 juli 2015.

Het gaat om energie-innovatieprojecten van privaat-publieke samenwerkingsverbanden (overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven) - combinaties van onderzoek, ontwikkeling en demonstratie.

In de tweede tranche is subsidie aan te vragen voor upstream gas, duurzame energie en energiebesparing in de gebouwde omgeving, en systeemintegratie.

Nieuw zijn de systeemintegratiestudies. Het gaat daarbij om haalbaarheidsstudies of milieustudies die consortia de mogelijkheid bieden om hun idee, concept, product of dienst gezamenlijk te verkennen.

Omdat het thema systeemintegratie nog in een pril stadium van onderzoek verkeert, schept het haalbaarheidsprogramma de mogelijkheid om een breed scala te verkennen, zonder dat het daarvoor nodig is om meteen grote onderzoeks- of investeringsprojecten op te tuigen.


(bron: RVO)