Inklapbare hotelkamer nu ook met douche en toilet

De inklapbare hotelkamers van Flexotels, die over de hele wereld worden ingezet bij festivals en evenementen, krijgen nu ook sanitair.

Trefwoorden: #evenementen, #evenementenseizoen, #Flexotels, #Hubert von Heyden, #Inklapbare hotelkamer, #Relax Rooms, #Sleep on Site, #Summer Suites

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flexotels )

ENGINEERINGNET.NL - Het Nederlandse bedrijf voorziet de opvouwbare kamers nu ook van douche, toilet en wastafel, waardoor bezoekers en medewerkers van evenementen meer comfort krijgen.

Deze Comfotels zullen deze zomer voor het eerst te zien zijn tijdens het evenementenseizoen. Volgens directeur Hubert von Heyden speelt Flexotels hiermee in op vragen uit de markt naar meer comfort. Vooral als bezoekers of personeel langer in de Flexotels moeten slapen.

Von Heyden lanceerde zijn innovatieve concept vijf jaar geleden. Inmiddels worden de inklapbare Flexotels bij alle grote evenementen in binnen- en buitenland ingezet.

Onder namen als Relax Rooms, Sleep on Site en Summer Suites, bieden ze een luxe slaapplek aan bezoekers en medewerkers van onder meer Lowlands, Rock Werchter, Rock Am Ring en bij sportevenementen als de Olympische Spelen in Londen, de 24 Uur van Le Mans en KLM Open.

Daarnaast worden de kamers steeds vaker ingezet voor B2B events. Flexotels heeft inmiddels 400 inzetbare kamers en verwacht dit jaar zijn 25.000ste overnachting.

Volgens Von Heyden spelen Flexotels in op drie belangrijke behoeften van bezoekers van evenementen en festivals.

”Ze willen goed slapen, een sleutel op de deur zodat ze hun spullen kunnen achterlaten en lopend naar het terrein. Dat ze gebruik moeten maken van gezamenlijk sanitair vinden ze vaak geen probleem. Maar als je meer luxe wilt, of langdurig op een evenement verblijft, dan wil je meer privacy en comfort. Dan wil je toch je eigen badkamer en toilet,” aldus Von Heyden.

Comfotels zijn naast het sanitair ingericht met twee boxspring bedden, twee stoelen en een tafel, opbergruimte voor kleding en worden opgeleverd met linnen en handdoeken.

Elke kamer heeft twee stopcontacten. De inklapbare kamers met sanitair kunnen relatief eenvoudig aangesloten worden op water en riolering en er kunnen tien kamers op één transport.

Flexotels wil de komende jaren uitgroeien tot een 'short stay solution' bedrijf, waarbij inklapbare kamers voor meerdere doeleinden ingezet kunnen worden, bijvoorbeeld door bedrijven en overheden.