Snellere renovatie Galecopperbrug met robot

Om de renovatie van de op één na drukste brug van Nederland uit te voeren, heeft VolkerRail de hulp ingeroepen van een robot voor de dekplaatreparatie.

Trefwoorden: #A12, #Amsterdam-Rijnkanaal, #brug, #dekplaatreparatie, #Galecopperbrug, #renovatie, #RobWelding, #VolkerRail

Lees verder

Nieuws

( Foto: RobWelding )

ENGINEERINGNET.NL - Door de inzet van een robot (van RobWelding) bij de dekplaatreparatie is veel tijd bespaard.

De Galecopperbrug is onderdeel van de A12 en overspant het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht. Met ruim 200.000 voertuigen per dag is de Galecopperbrug de op één na drukste brug van Nederland.

Toen deze brug in de jaren ’70 werd gebouwd kon men niet bevroeden dat er zoveel verkeer overheen zou rijden. Om ook in de toekomst al dit verkeer aan te kunnen, besloot Rijkswaterstaat de brug te renoveren.

De brug wordt afgesloten op momenten dat dit voor de minste overlast zorgt. Daarnaast is de renovatietijd slechts kort.

Eén van de werkzaamheden is de dekplaatreparatie in het stalen brugdek. Voorheen verrichtte VolkerRail dergelijke reparaties met drie ijzerwerkers/handlassers, maar nu er meer snelheid vereist is, werd gekozen om deze werken met een robot uit te voeren.


ACHTERGROND
Het werk aan de Galecopperbrug wordt uitgevoerd door de combinatie Galecom. Deze bestaat uit de VolkerWessels-ondernemingen VolkerInfra, KWS Infra, Van Hattum en Blankevoort, Vialis en VolkerRail.