Encon en WDP realiseren samen zonne-installaties

De start van bouw grootste PV-installatie bij wehkamp luidt de start in van een programma van groene energie binnen de vastgoedportefeuille van WDP voor een totaal vermogen van 30 MWp.

Trefwoorden: #BREEAM, #BREEAM-certificaat, #duurzaam, #Encon, #groene elektriciteit, #groene energie, #vastgoed, #WDP, #wehkamp, #zonne-installatie, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Encon )

ENGINEERINGNET.NL - Warehousespecialist WDP zet samen met energiestudiebureau Encon een nieuwe stap in zijn ambitie op middellange termijn CO2-neutraal te worden.

Onlangs werd gestart met de realisatie van een PV-installatie van 2,5 MWp (10.000 zonnepanelen) op het grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld van wehkamp te Zwolle.

Encon tekende het ambitieuze project uit en staat in voor de projectopvolging.

Naast dit project zijn de partners gestart met de roll-out van een programma van groene energie binnen zijn vastgoedportefeuille te Nederland voor een totaal vermogen van 30 MWp.

WDP zal dit project in de komende maanden samen met de huurders in functie van hun activiteiten bekijken en vervolgens verder uitwerken.

Het hele project telt 120.000 zonnepanelen, met een jaarlijkse energieopbrengst van 27 GWh. Dat is voldoende elektriciteit om 10.800 gezinnen van groene elektriciteit te voorzien.

Het zonnepark zorgt in zijn eentje voor een vermindering van de CO2-uitstoot met maar liefst 12.420 ton per jaar. De laatste PV-installaties zijn operationeel tegen einde 2016.

Encon verzorgde het studiewerk en de projectbegeleiding voor het behalen van een BREEAM-certificaat voor het grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld in Zwolle.

Het project kreeg van de Dutch Green Building Council dan ook de kwalificatie ‘Excellent’.