Nemo Link kiest aannemers voor bouw interconnector

Siemens en het Japanse J-Power Systems werden door Nemo Link uitgekozen voor de bouw van de eerste interconnector tussen Groot-Brittannië en België.

Trefwoorden: #Elia, #hernieuwbare energie, #hoogspanning, #interconnectie, #J-Power Systems, #National Grid, #Nemo Link, #Siemens

Lees verder

Nieuws

( Foto: Elia System Operator )

ENGINEERINGNET.BE - De contracten worden samen geraamd op ongeveer 500 miljoen euro.

Siemens zal de conversiestations bouwen in zowel Kent als Zeebrugge en biedt een service- en onderhoudscontract van vijf jaar.

J-Power Systems is verantwoordelijk voor het ontwerp, de productie en de installatie van het ultramoderne kabelsysteem, dat voor het eerst zal worden gebruikt als een hoogspanningsverbinding met 400 kV gelijkstroom.

Nemo Link is een joint venture tussen National Grid en Elia om de onderzeese stroomverbinding met een capaciteit van 1000 MW tussen beide landen te realiseren.

Het 140 kilometer lange kabeltraject zal voldoende stroom leveren om een half miljoen gezinnen van elektriciteit te voorzien.

De stroomverbinding verhoogt de bevoorradingszekerheid voor beide landen en bevordert de integratie van hernieuwbare energie.

De verbinding werd ontworpen als een 'project van gemeenschappelijk belang' (Project of Common Interest of PCI) van de Europese Commissie en draagt bij aan de ontwikkeling van een geïntegreerde Europese energiemarkt.