Leefmilieu Brussel stimuleert elektrisch rijden

Op een Roadshow op de campus van de VUB konden Brusselse overheden en bedrijven gisteren kennis maken met elektrische voertuigen en een vorming over groen vlootbeheer volgen.

Trefwoorden: #roadshow elektrish, #vlootbeheer elektrisch, #voorbeeldgedrag Brusselse overheden

Lees verder

Nieuws

( Foto: MOBI )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds mei vorig jaar heeft de Brusselse Regering nieuwe verplichtingen opgelegd aan de gewestelijke en lokale (gemeenten, OCMW’s en intercommunales) Brusselse overheden inzake voorbeeldgedrag voor bedrijfsmobiliteit.

Zo moeten alle gewestelijke en lokale overheden van het Brussels Gewest de minimale milieuprestatie-eisen respecteren bij de aankoop of leasing van voertuigen. Voor de gewestelijke en lokale overheden die meer dan 100 werknemers tewerkstellen op éénzelfde site en dus een bedrijfsvervoerplan (BVP) moeten opstellen zijn er bijkomende maatregelen.

Zij moeten een actieplan opstellen met betrekking tot het beheer en het gebruik van de wagenvloot en tot het overschakelen naar elektrische wagens. Ook een de verbetering van de milieuprestaties van het wagenpark (minder afgelegde kilometers, verbeterde Ecoscore, vlootreductie), moet hierin opgenomen worden en tegen 31 december 2015 gecommuniceerd worden.

Gisteren konden Brussels overheden een speciale vorming volgen over hoe ze aan de opgelegde criteria kunnen voldoen, wat er op de markt is en hoe het allemaal praktisch in zijn werk gaat.

In samenwerking met de onderzoeksgroep MOBI van de Vrije Universiteit Brussel en ASBE (de Belgische sectie van het Europees AVERE-netwerk voor fabrikanten, toeleveranciers, invoerders en verdelers van elektrische voertuigen) konden de deelnemers kennis maken met een uitgebreid aanbod van elektrische fietsen en elektrische wagens.

Er konden verschillende modellen van elektrische fietsen en elektrische voertuigen uitgetest worden, alsook hun laadinfrastructuur.