Proactieve product-ontwikkeling bevordert veiligheid

Bij Brand Energy & Infrastructure Services staat het creëren van toegevoegde waarde voor klanten centraal.

Trefwoorden: #Brand, #Brand Energy & Infrastructure, #maintenance, #onderhoud, #productontwikkeling, #safety, #veiligheid, #veiligheidshek

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - BRAND werkt volgens het Brand Operating System dat gebaseerd is op de kernwaarden Safety First, Productivity en Best People.

Veiligheid komt altijd op de eerste plaats. Alle medewerkers van BRAND spelen hierin een actieve rol.

Ook met productontwikkeling en innovaties richt BRAND zich primair op het verbeteren van veiligheid en productiviteit. BRAND maakt gebruik van het stellingsysteem Cuplok, destijds ontwikkeld door SGB en inmiddels onderdeel van de nieuwe BRAND-organisatie.

BRAND heeft dan ook veel expertise in huis op het gebied van stellingsystemen. In tegenstelling tot andere access dienstverleners, die voor productontwikkelingen afhankelijk zijn van externe leveranciers, ontwikkelt de eigen Engineering afdeling van BRAND zelf productverbeteringen die gebaseerd zijn op de behoeften in de markt.

Succesvolle voorbeelden van productontwikkelingen gericht op verbetering van veiligheid zijn het veiligheidshek, de opzetleuning en het stellingslot. De meeste van deze producten zijn universeel toepasbaar, en worden door BRAND zelf toegepast in het Cuplok-stellingsysteem.

Cuplok is een compleet en bijzonder veilig systeem. Cuplok heeft het sterkste en stijfste knooppunt in de markt. Het typerende compacte bolvormige knooppunt heeft geen scherpe of uitstekende delen, waardoor het gevaar op letsel minimaal is.

De continue productontwikkeling door BRAND zorgt ervoor dat Cuplok aan blijft sluiten op de actuele (veiligheids-)behoeften in de markt.

Opzetleuning
Een succesvolle innovatie is de opzetleuning, wat het risico op valgevaar tijdens de op- en afbouw van stellingen minimaliseert. De aluminium opzetleuning wordt aan de stelling gemonteerd en verplaatst zich met de monteur mee naar boven of beneden.

Het is een tijdelijke leuning waarvan de monteur het speciale vergrendelingsysteem met de voet of hand bedient. Een ergonomische oplossing, die bukken overbodig maakt en voorkomt dat de leuning onbedoeld loskomt.

Veiligheidshek
Een andere geslaagde productontwikkeling van BRAND, en inmiddels breed toegepast in de markt, is het veiligheidshek.

Deze aanvulling op stellingsystemen zorgt voor een veilige toegang tot stellingvloeren. Het hek is zelfsluitend, waait niet open en is links- én rechtsdraaiend.

Stellingslot
De meest recente innovatie is het stellingslot. Het is een effectief middel om duidelijk te maken dat de stelling nog niet gereed is. Het stellingslot is volledig uit robuust kunststof vervaardigd en weegt slechts 2,2 kg.

Het is, naast de scafftag, een additionele veiligheidsvoorziening die verhindert dat derden de stelling betreden.

Brand Energy & Infrastructure Services
In november 2013 is Harsco Infrastructure onderdeel geworden van Brand Energy & Infrastructure Services. In september 2014 is ook de naam van de organisatie veranderd.

Door deze overname is een internationaal sterke dienstverlener ontstaan voor industrie en bouw met een jaaromzet van circa 3 miljard dollar en 370 vestigingen wereldwijd.

De nieuwe organisatie levert onder meer werkplekken op hoogte, preventief corrosieonderhoud, coaten, isoleren, brandwerend isoleren, fireproofing, mechanical services en aanvullende specialistische diensten.


Vraag snel méér informatie over dit product via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
" onclick="this.form.action='https://engineeringnet.be/infoaanvraag/DirectContactHome.asp?code=Proactieve product-ontwikkeling bevordert veiligheid&EngnetId=14636';" style="font-size: 90%; width:140px; height: 25px;" type="submit">