VUB en ULB richten campus van de toekomst op in Brussel

Het nieuwe Science & Technology Park zal uit onder meer uit een Engineering & ICT Center en uit een state-of-the-art Library & Learning Center bestaan.

Trefwoorden: #Didier Viviers, #Dominque Leroy, #Engineering & ICT Center, #Library & Learning Center, #Paul De Knop, #Proximus, #ULB, #VUB

Lees verder

HR

( Foto: VUB-rector Paul De Knop, © Luc De Smet )

ENGINEERINGNET.BE - VUB en ULB zijn een partnerschap gestart voor de ontwikkeling van een vernieuwend, visionair concept.

Naast het Knowledge Center wordt het Science & Technology Park ook een internationaal kenniscentrum voor sensibilisering omtrent wetenschap en technologie.

Het Brusselse Engineering & ICT Center zal geleidelijk alle niveaus van hoger onderwijs in fundamentele en toegepaste wetenschappen integreren in één enkele campus en de intellectuele kennis leveren die de Belgische maatschappij nodig heeft om internationaal te kunnen concurreren en om een samenwerkingsomgeving te creëren die openstaat voor alle belanghebbenden.

Het Library & Learning Center (L&LC) viel bijzonder in de smaak bij Proximus, dat mee op de kar springt als hoofd privépartner.

Dit centrum wil het traditionele bibliotheekconcept opentrekken met de integratie van de allernieuwste informatie- en communicatietechnologie.

Het L&LC wil een levend laboratorium zijn, waar studenten maximaal voorbereid worden op hun taak in de maatschappij van de toekomst

Didier Viviers, rector van de ULB: ‘Informatie- en communicatietechnologieën blijven boomen en hebben ons aan het denken gezet over hoe we technologie in ons manier van lesgeven kunnen integreren.’

Paul De Knop, rector van de VUB: ‘Dit nieuwe kenniscentrum zal toegankelijk zijn voor alle belanghebbenden in onze maatschappij, niet enkel voor studenten en onderzoekers.’

Als hoofdprivépartner van dit universitair project zal Proximus ICT-infrastructuur, apparatuur en connectiviteit leveren aan het Science and Technology Park.

Dominique Leroy, CEO van Proximus: ‘Ik kijk ernaar uit om samen met de ULB en VUB in Brussel te bouwen aan dit kennisdelingscentrum voor wetenschap en technologie.’

Het gebouw komt er in de loop van 2018 dankzij de steun van het Beliris-fonds, een samenwerking tussen de federale overheid en het Brusselse Gewest.