Antwerpse haven bekroont Noord-Chinese studenten

Vier studenten van de Noord-Chinese Dalian Maritime University (DMU) werden beloond met een Antwerp Maritime Award. De award werd uitgereikt door Marc Van Peel.

Trefwoorden: #Antwerp Maritime Award, #Antwerpse haven, #Anwerps Havenbedrijf, #APEC, #China, #Dalian Maritime University, #Marc Van Peel, #samenwerking

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De Antwerpse haven bekroont met de Award vier werkstukken, die het afgelopen academiejaar door studenten Transportation Management aan het DMU werden geschreven.

De Awards zijn een onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst die Antwerpen vorig afsloot met DMU, een van de belangrijkste maritieme universiteiten van China.

Met dit initiatief wil het Havenbedrijf niet alleen young potentials ondersteunen, maar wil het ook de naambekendheid van de Antwerpse haven bij toekomstige havenprofessionals in het buitenland verhogen.

Dit jaar wordt tijdens de koninklijke missie de Noord-Chinese regio opnieuw bezocht.

APEC, het opleidings-en trainingscentrum van de Antwerpse haven, is vaak aanwezig bij die missies aangezien het centrum een bevoorrechte partner is van de Chinese overheid voor de training van maritieme professionals.

Tijdens de recente missie stond een ondertekening tussen APEC en Dalian Port Corporation op het programma.

Uit de samenwerking die Antwerpen vorig jaar afsloot met DMU vloeide de bekroning van vier studenten voort: Jiang Benjiao, Yuan Qiuyan, Huang Sijia en Wu Yue kregen een Antwerp Maritime Award overhandigd, goed voor een bedrag van 500 euro.

Alle vier schreven ze een werkstuk over een onderwerp met maritieme of logistieke inslag.


(bron en foto: Port of Antwerp)

Op de foto:
De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst in 2014.