UHasselt-informaticastudent bouwt website voor dronepiloten

Voor zijn masterthesis ontwikkelde UHasselt-student informatica Aäron Trippaers een website voor dronepiloten. De website toont onder meer waar een drone veilig en legaal kan vliegen.

Trefwoorden: #Aäron Trippaers, #drone, #reglementering, #Rulemadrone.org, #UAV, #UHasselt, #website, #wetgeving

Lees verder

HR

ENGINEERINGNET.BE - De website maakt gebruikers ook wegwijs in de (van land tot land verschillende) wetgeving. Gebruikers kunnen zelf input geven over regels/wetten.

De dronetechnologie heeft zich in de laatste jaren aan een razendsnel tempo ontwikkeld, waardoor drones steeds betaalbaarder geworden zijn en steeds meer opduiken. Ook op plekken waar dat ten strengste verboden is, zoals boven kerncentrales en luchthavens.

Aäron Trippaers: “Het grote probleem is dat gebruikers veelal niet weten wat mag en niet mag. Uit onze bevraging in 2014 bij 203 personen, bijvoorbeeld, bleek dat maar liefst 70% van de ondervraagden geen kennis had van de wetgeving rond drones in hun land.”.

Voor zijn masterthesis bouwde de UHasselt-informaticastudent een website die dronepiloten op een eenvoudige manier (met kleuren) toont waar ze veilig en legaal kunnen vliegen.

De website (Rulemadrone.org) bepaalt ook de grootte van de zogenaamde fly zone, de zone waarin de piloot mag vliegen. De grootte van die fly zone hangt af van het bereik van de drone, de zichtbaarheid én de bewuste wetgeving in het land.


(bron en foto: UHasselt)