Officiële opening van Evonik’s nieuwe C-4 productie-installaties

Evonik Industries bouwt haar positie bij de C4-producten uit met de nieuwe productie-installaties in Antwerpen, die volgens plan in dienst genomen werden.

Trefwoorden: #Antwerpse haven, #butadieen, #C4 productie, #chemie, #chemiecluster, #Evonik, #Evonik Industries, #Geert Bourgeois, #isononanol, #MTBE, #productie-installatie

Lees verder

HR

( Foto: Evonik )

ENGINEERINGNET - Niet enkel in Antwerpen, maar ook in het chemiepark Marl in Duitsland worden de C4-capaciteiten uitgebreid.

Evonik heeft daarom in beide vestigingen in totaal een miljoenenbedrag (euro) geïnvesteerd.

De nieuwe installaties zorgen voor een aanzienlijke uitbreiding van de capaciteiten voor butadieen in Antwerpen, voor de weekmakeralcohol isononanol in Marl en voor het antiklopmiddel MTBE (zowel Marl als Antwerpen).

De wereldwijde vraag naar deze producten stijgt volgens marktanalyses per jaar met 2-5%.

Minister-president Geert Bourgeois: "Met deze investering versterkt de haven van Antwerpen zijn positie als belangrijkste chemiecluster in Europa. Het hoge niveau van specialisatie, de clusterintegratie en de ruime waaier aan diverse chemische producten op één productielocatie, maakt sterke synergiën mogelijk op het vlak van energie, procesintegratie en logistiek."

De nieuwe investering in Antwerpen schept niet alleen 26 nieuwe jobs, maar getuigt van het grote vertrouwen dat de internationale Duitse groep stelt in de Antwerpse vestiging.