Chemiebedrijf Toray verwerft SolviCore joint venture

Umicore en Solvay hebben de verkoop bekendgemaakt van hun respectievelijke 50% participaties in joint venture SolviCore aan het Japanse chemiebedrijf Toray.

Trefwoorden: #brandstofcelmaterialen, #chemie, #chemiebedrijven, #joint venture, #laboratorium, #onderzoek, #Solvay, #Toray, #Umicore

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Gilles Bassignac - Solvay photolibrary )

ENGINEERINGNET.BE - SolviCore heeft sinds zijn ontstaan in 2006 een sterk klantenbestand opgebouwd voor zijn membraanelektrode assemblages voor brandstofcellen en voor de elektrolyse van protonen­uitwisselings­membranen.

Toray’s expertise in brandstofcelmaterialen en ervaring met massaproductie zal SolviCore ten goede komen. SolviCore blijft gevestigd in het Wolfgang Industriepark in Hanau, nabij Frankfurt.

Zowel Solvay als Umicore zullen actief blijven in de markt van brandstofcelmaterialen.

Solvay zal zich toespitsen op zijn expertise in geavanceerde materialen, die belangrijke innovaties kunnen bieden aan de brandstofcellenindustrie voor onder meer de transport- en energie-opslagmarkten.

Umicore zal zich concentreren op zijn kerncompetenties in katalysatoren en zet de ontwikkeling en commercialisatie van elektrokatalysatoren voor de brandstofcelindustrie verder.