Sortimo en fischer gaan joint venture aan

Sortimo (bedrijfswageninrichting) en fischer (bevestigingstechnieken) zijn zopas een joint venture aangegaan. De nieuwe onderneming kreeg de naam 'FISCO'.

Trefwoorden: #bedrijfswageninrichting, #bevestigingsmaterialen, #fischer, #FISCO, #glasvezel, #hars, #joint venture, #kunststof, #Sortimo

Lees verder

nieuws

( Foto: Sortimo )

ENGINEERINGNET.BE - FISCO zal zich toeleggen op de ontwikkeling, productie en distributie van componenten in glasvezelversterkt kunststof voor de bouwsector.

Hun gemeenschappelijke doel is het voorkomen van verspilling in de bouw door het optimaal benutten van materiaaleigenschappen, de verbetering van de energie-efficiëntie van complete bouwsystemen en de tijdbesparende eenvoudige montage van bouwcomponenten.

Als pionier in de ontwikkeling en productie van bevestigingssystemen en kinematische componenten in kunststof voor het interieur van voertuigen, beschikt fischer over ruime ervaring in de engineering van materialen en de realisatie van innovatieve oplossingen, in het bijzonder voor de bouwsector.

Dankzij het gebruik van nieuwe materialen bieden de producten betere technische eigenschappen, bv. thermische scheiding voor het verhogen van de ecologische gebouwefficiëntie.

De materialen zijn makkelijk te verwerken en bieden functie-integrerende systeemoplossingen. Dat reduceert onder meer het aantal aparte onderdelen bij de installatie en vergroot de meerwaarde tijdens de montage door minder werkstappen en het voorkomen van fouten.

In de vestiging in het Duitse Zusmarshausen werd een nieuw systeem geïnstalleerd, dat met behulp van de pultrusiemethode de eerste producten, in met hars geïmpregneerd glasvezelgaren, zal fabriceren.


Op de foto (vlnr.):
Reinhold Braun, managing partner Sortimo International, Dr. Christian Heine, managing director Sales & Marketing Fastening Systems and New Business Areas fischerwerke & Co. KG, Klaus Emler, managing partner Sortimo International, Günther Hirt, project manager FISCO.