Havenbedrijf Gent zet in op meer containers via binnenvaart

Het Havenbedrijf Gent wil samen met de Gentse stouwer Stukwerkers meer vervoer van containers per binnenschip aantrekken tussen de havens van Gent en Antwerpen.

Trefwoorden: #Antwerpen, #binnenvaart, #containerhaven, #containervervoer, #Havenbedrijf Gent, #Haven Gent, #logistiek, #stouwer, #Stukwerkers, #Zeebrugge

Lees verder

Nieuws

( Foto: Havenbedrijf Gent )

ENGINEERINGNET.BE - De Gentse stouwer Stukwerkers zal in de beginfase inzetten op zes vaarten per week. Het kan daarvoor tijdens de opstartfase rekenen tot 200.000 euro steun van het Havenbedrijf.

Het Havenbedrijf Gent wil de haven verder ontwikkelen als een multimodaal logistiek platform. Het wil hierbij inzetten op regelmatige multimodale verbindingen waaronder de containerbinnenvaart.

Een permanente verbinding met de haven van Antwerpen voor containers komt tegemoet aan de vraag van de industriële verladers en logistieke bedrijven in en rond beide havens.

Enkele maanden geleden werd hiervoor via een open oproep de markt geconsulteerd. Bovendien past dit initiatief in de verdere ontwikkeling van het Kluizendok voor activiteiten op het vlak van logistiek en distributie.

Op termijn wil de haven van Gent uitgroeien tot de draaischijf voor de containervolumes komende van de ‘deepsea containerhavens’ (Antwerpen, Zeebrugge, Rotterdam) met als bestemming de regio’s Gent, Zuid-West-Vlaanderen en Frankrijk.

De realisatie van deze intermodale verbinding met Antwerpen wordt gezien als de eerste schakel in dit verhaal.