NS Spooraansluitingen overgenomen door Strukton Rail

Op 1 juli laatstleden heeft Strukton Rail NS Spooraansluitingen overgenomen van de Nederlandse Spoorwegen. Het overgenomen bedrijf gaat verder als Strukton Rail Short Line.

Trefwoorden: #maintenance, #NS Spooraansluitingen, #onderhoud, #overname, #spoorwegen spooraansluitingen, #Strukton Rail, #Strukton Rail Short Line

Lees verder

Nieuws

( Foto: Strukton Rail )

ENGINEERINGNET.NL - De Nederlandse Spoorwegen stoot de aansluitingen tussen de bedrijfssporen en het openbare spoorwegnet af omdat deze niet meer tot de core business behoren van de NS.

Met de overname door Strukton Rail is de toekomst van de spooraansluitingen veilig gesteld. De aankoop van de spooraansluitingen past in hun strategie. Spoorvervoer biedt een duurzame oplossing voor de problemen die industrialisering en verstedelijking met zich meebrengen.

Strukton Rail gelooft in de waarde van het spoorvervoer en investeert daarom in spoorbeheer en -onderhoud op de lange termijn.

De waarde van het spoor en de spoorindustrie voor de landelijke en Europese economie is van cruciaal belang voor het ontwikkelen van antwoorden op de huidige en toekomstige infrastructurele vraagstukken in het passagiers- en goederenvervoer.

Met de overname door een private partij worden de industrie en de eigen innovatieve kracht uitgedaagd voor het ontwikkelen van deze oplossingen.

Strukton weet als internationale speler wat een spooraansluiting kan betekenen voor het goederenvervoer en het kent de economische belangen die daarmee gemoeid zijn.

Het bedrijf is verantwoordelijk voor het onderhoud van meer dan 2.700 kilometer spoor in Nederland en ruim 2.400 kilometer spoor in Zweden. Naast Nederland en Zweden zijn er onder meer ook vestigingen in Denemarken, België, Italië en Frankrijk.