Electrabel houdt Doel 2 langer open

Om bij te dragen aan de bevoorradingszekerheid van België, heeft Electrabel beslist om de planning met betrekking tot de uitbating van Doel 2 aan te passen.

Trefwoorden: #Doel 2, #Elektrabel, #FANC, #kerncentrale, #kernenergie, #nucleair

Lees verder

nieuws

( Foto: Elektrabel )

ENGINEERINGNET.BE - Hierdoor zal de centrale beschikbaar gehouden worden tot het einde van deze winter, conform het kader bepaald door de wet van 28 juni jongstleden die op maandag gepubliceerd werd in het Belgisch Staatsblad.

In overeenstemming met Elia en FANC, zal de centrale stilgelegd worden van 17 oktober 2015 tot 15 december 2015 om deze winter beschikbaar te kunnen blijven tot 31 maart 2016.

De situatie is verschillend voor Doel 1 aangezien de eenheid sinds 15 februari stil ligt. De gesprekken tussen de Minister van Energie en Electrabel, ENGIE Groep, omtrent de voorwaarden voor de verlenging van Doel 1 en 2 worden constructief verder gezet.

Naast het akkoord van de regering, is voor de verlenging van Doel 1 & 2 een voorafgaande goedkeuring door het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) noodzakelijk.

Het energiebedrijf belooft alles in het werk stellen om haar engagementen ten opzichte van haar klanten te kunnen verzekeren en om bij te dragen aan de stabiliteit van het net gedurende de winter.