Reynaers Aluminium kondigt investeringsplan van 50 miljoen aan

Investeringen zijn bestemd voor zowel hoofdkantoor in Duffel als internationale uitbreidingen. "Tegen 2020 willen we onze omzet zien stijgen tot 500 miljoen euro".

Trefwoorden: #aluminium, #bouw, #duffel, #investering, #reynaers

Lees verder

Nieuws

( Foto: Reynaers )

ENGINEERINGNET.BE - De producent van aluminium profielen Reynaers viert dit jaar zijn 50ste verjaardag en heeft plannen om evenveel miljoenen euros te investeren in zijn internationale groei.

Tegen 2020 moet de omzet 500 miljoen euro bedragen, vergeleken met 330 miljoen in 2014 (een stijging van 4,5% tov 2013).

De helft van dat investeringsbedrag gaat naar het hoofdkwartier in Duffel. Juni 2015 start daar de bouw van een nieuw kantoorgebouw. Dat zal een hightech showroom bevatten, een ruimte die virtuele simulaties van gebouwen kan maken, een nieuw auditorium en verschillende vergaderzalen en bureaus.

Daarbovenop zal het Reynaers Instituut een groot deel van het nieuwe gebouw in beslag nemen met een hoogtechnologische muur die gevelfaçades tot maar liefst 15 meter hoog kan testen. Verder wordt de opslagcapaciteit uitgebreid en worden er bestaande magazijnen vervangen door nieuwe.

De investeringen op internationaal vlak- goed voor ongeveer 25 miljoen euro - concentreren zich naar verluidt op Frankrijk, Groot-Brittannië en Turkije met het bouwen van nieuwe kantoren en het uitbreiden of vernieuwen van opslagruimtes. Door het succes in de Verenigde Staten wordt ook daar naar verluidt 'fors' geïnvesteerd.


ACHTERGROND
Reynaers Aluminium werd opgericht in 1965 en telt vandaag 1500 werknemers in 37 landen wereldwijd, waarvan 650 in België. Het bedrijf exporteert naar meer dan 60 landen op 5 continenten.