Formula Student Team Delft wint in Hockenheim

Studenten van de TU Delft hebben afgelopen weekend op het F1-circuit van Hockenheim het wereldkampioenschap Formula Student gewonnen.

Trefwoorden: #elektrische auto, #Formula Student, #Formula Student Team Delft, #ontwerpcometitie, #TU Delft

Lees verder

Nieuws

( Foto: Formula Student Team - TU Delft )

ENGINEERINGNET.BE - In de elektrische klasse eindigde het Formula Student Team Delft voor de teams van universiteiten uit Zürich, Karlsruhe en Stuttgart.

Na hun overwinning in het Engelse Silverstone begin juli, was het team klaar voor het wereldkampioenschap in het Duitse Hockenheim. In Engeland was het team nog genoodzaakt om op zelf ontwikkelde regenbanden te rijden.

In Duitsland had het team hun zelfontwikkelde droge compound banden gemonteerd, waardoor ze het verschil met de concurrentie maakten. Het team van de TU Delft staat bekend om hun unieke, kleine formaat banden.

Door deze overwinning, samen met die in Silverstone, staat het team weer eerst op de wereldranglijst van Formula Student, waar wereldwijd meer dan 700 teams aan mee doen.

Formula Student is een ontwerpcompetitie, waarbij het draait om zo veel mogelijk punten te verzamelen over acht onderdelen, waaronder ontwerp- en business presentaties en acceleratie, een duurproef en efficiëntie.

Het team dat over alle onderdelen het meeste punten verdient wint de “Overall Winner”- titel.