Pilz produceert zijn veiligheidsrelais voortaan ook in China

Duitse automatiseringsbedrijf Pilz produceert voortaan veiligheidsrelais in China. "Als gevolg van het twaalfde vijfjarenplan is het productielandschap er aan het veranderen".

Trefwoorden: #pilz, #veiligheidsrelais

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pilz )

ENGINEERINGNET - Het familiebedrijf Pilz - met vestingen in België en Nederland - kijkt naar het Verre Oosten voor zijn toekomstige groei. Het opent een productiefaciliteit in het Chinese Jintan, waar het veiligheidsrelais gaat maken.

Het gaat om de eerste fabriek van de onderneming buiten Europa. Jintan ligt tussen de economische centra Nanjing en Shanghai in de provincie Jiangsu en is een van de economisch meest actieve regio's van het land.

In de plant is er in meer dan 9.000 m² productie-, kantoor- en opslagruimte voorzien.

“De nieuwe fabriek maakt duidelijk welke bijzondere betekenis de Chinese markt voor ons en de hele automatiseringsbranche heeft“, onderstreepte beherend vennoot Thomas Pilz tijdens de feestelijke openingsceremonie. Inclusief het gezamenlijk vasthouden van een rood lint dat staat voor vreugde, geluk en welvaart.

"Het productielandschap in China is aan het veranderen. Als gevolg van het twaalfde vijfjarenplan van China gaat de trend in de productiesector en in de machinebouw richting automatisering en veiligheid om de kwaliteit en efficiëntie te verhogen".

Het bedrijf benadrukt dat de nieuwe fabriek 'volgens onze eigen kwaliteitsnormen en met dezelfde machines en installaties als in de Europese productievestigingen' is ontworpen en gebouwd.

Anders gesteld: 'volgens de nieuwste inzichten op het gebied van productietechniek, milieubescherming en energie-efficiëntie'.

Het investeringsbedrag werd niet bekendgemaakt.


ACHTERGROND
Het Duitse Pilz is een familieonderneming met een geschiedenis van ruim 65 jaar, die wereldwijd meer dan 1.900 werknemers telt. Het heeft 31 dochterondernemingen en vestigingen en 21 handelspartners op alle continenten. Pilz plaatst zijn merk als 'ambassadeur van de veiligheid' in de markt, en bouwt daarvoor de nodige producten en systemen, zoals sensoren, besturingstechniek en aandrijftechniek.