Maakte Marsrover Curiosity foto van krab op rode planeet?

Zijn er krabben op Mars? Aanhangers van buitenaards leven staan alvast in vuur en vlam: de Marsrover Curiosity heeft er eentje gefotografeerd!

Trefwoorden: #curiosity, #mars, #nasa, #rover, #ruimtevaart

Lees verder

Nieuws

( Foto: NASA-JPL-Caltech-MSSS )

ENGINEERINGNET - De foto die het Mars Science Laboratory - De Marsrover - heeft geschoten, toont een krabachtig object. De eigenaardige formatie bevindt zich aan de opening van een grot en lijkt de stelling van buitenaards leven op de rode planeet te bevestigen.

Dat zette aanhangers van buitenaards leven op de sociale media meteen in vuur en vlam. "Iedereen ziet zo dat het om een organisme gaat. Behalve NASA".

Schijn bedriegt, laat NASA in een reactie weten: het object is ongetwijfeld geologisch van aard.

Wetenschappers verwijzen naar het psychologische verschijnsel van 'pareidolia': om orde in de chaos rondom ons te scheppen, koppelen we wat we waarnemen aan onze eigen belevingswereld. Zo herkennen we vaak - na twee keer goed kijken - herkenbare vormen in wolkformaties.

In het driejarige verblijf van Curiosity op Mars doken overigens al meerdere vreemde waarnemingen op. Zoals een piramide (emigreerden de farao's naar Mars?), een auto-onderdeel (rijden er auto's op Mars?), en een vrouw die de rover gadeslaat (zijn vrouwen vreemde Marswezens?)