Hoge coronacijfers dwingen Dag van de Wetenschap naar digitale versie

Op zondag 28 november is het opnieuw Dag van de Wetenschap en voor het tweede jaar op rij gaat Vlaanderens grootste wetenschapsevenement volledig digitaal door, waardoor thuis genoten kan worden van een dag vol wetenschap.

Trefwoorden: #Technopolis, #wetenschap

Lees verder

Nieuws

( Foto: Dag van de Wetenschap )

ENGINEERINGNET.BE - Met dit initiatief willen de organisatoren, samen met Vlaams minister van Wetenschap Hilde Crevits, kinderen, jongeren en volwassenen in heel Vlaanderen en Brussel doen beseffen dat een leven zonder wetenschap maar moeilijk in te beelden is.

Door het stijgende aantal coronabesmettingen werd heel bewust de keuze gemaakt voor een volledig digitaal aanbod. Zo kan iedereen op een 100% coronaveilige manier deelnemen.

Oorspronkelijk zou het wetenschapsevenement dit jaar hybride zijn met zowel een online aanbod als een hele waaier aan activiteiten op bijzondere locaties zoals universiteits- en hogeschoolcampussen, labo’s, sterrenwachten, musea.

Daardoor kon snel omgeschakeld worden naar een volledig digitaal evenement met een nog steeds indrukwekkend aanbod van 457 online activiteiten, waaronder livestreams, 360°-tours, podcasts, digi-quizzen, doe- en bouwpakketten, experimenten, shows, lezingen, spelletjes, workshops ...

Als corona geen roet in het eten gegooid had, dan stond de teller op maar liefst 1.148 activiteiten. Dat geldt ook voor het aantal organisatoren: maar liefst 150 hogescholen, universiteiten, onderzoeksinstellingen, musea ... hadden een online activiteit of activiteit op locatie voorzien.

Technopolis, coördinator van de Dag van de Wetenschap, ziet het record aantal organisatoren als een teken dat er in Vlaanderen alles aan gedaan wordt om een breder draagvlak voor wetenschap en technologie te creëren.

Klik hier voor alle activiteiten.

Deze activiteiten, met uitzondering van de livestreams, blijven ook na de Dag van de Wetenschap online staan.