Imtech dient verzoek tot staking van betaling in

Voor wie met Imtech samenwerkt: dat bedrijf heeft een gerechtelijk akkoord en staking van betaling verkregen. Imtechs Duitse dochter vroeg eerder al het faillissement aan.

Trefwoorden: #faillissement, #imtech

Lees verder

Nieuws

( Foto: Imtech )

ENGINEERINGNET - Technisch diensverlener Royal Imtech N.V. laat op zijn website weten staking van betaling aangevraagd te hebben bij de rechtbank van Rotterdam. De rechtbank heeft het verzoek goedgekeurd en er zijn bewindvoerders aangesteld.

Eerder liet Imtech al weten zijn situatie en de mogelijke gevolgen te evalueren. Het bedrijf kondigde in diverse mededelingen (zie leestips onderaan) aan alle opties te (her)bekijken nadat het er niet in geslaagd was een overeenkomst met zijn financiers te bereiken over bijkomende geldmiddelen. Het uitgangspunt was daarbij 'zoveel mogelijk van de groep te bewaren'.

"De raad van bestuur en de raad van commissarissen zijn helaas tot de conclusie gekomen dat het onvermijdelijk is om uitstel van betalen aan te vragen", laat Imtech weten.

"Het is zeer teleurstellend dat het na al onze inspanningen onvermijdelijk blijkt om deze situatie te vermijden. Staking van betaling vergroot de kansen dat belangrijke delen van de Imtech Groep kunnen bewaard blijven, in het belang van alle stakeholders en in het bijzonder van onze werknemers".

"Wij danken alle belanghebbenden die ons bedrijf in uitdagende tijden hebben gesteund", aldus Frans Cremer, voorzitter van de raad van bestuur, en Gerard van de Aast, voorzitter van de raad van commissarissen.

Gevolgen voor Imtech Belgium
Volgens diverse media heeft het verzoek tot staking van betaling geen rechtstreekse gevolgen voor de vestiging van Imtech in België. "De aanvraag heeft enkel betrekking op het moederbedrijf in Nederland". De Belgisch tak telt zowat 1.000 werknemers en realiseert rond 200 miljoen euro omzet.