The Next Web Conference wordt ‘grootste technologiefestival ter wereld’

De Europese editie van The Next Web Conference, het Amsterdamse techfestival gehouden in de Westergasfabriek, wordt in 2016 flink uitgebreid met meer evenementen en masterclasses.

Trefwoorden: #durfkapitalisten, #ondernemers, #overheidssteun, #Startup Amsterdam, #StartupDelta, #technologiefestival, #technologieleiders, #The Next Web Conference, #Westergasfabriek

Lees verder

Nieuws

( Foto: TNW )

ENGINEERINGNET.NL - Het in 2006 opgestarte evenement gaat komend jaar een grote groeisprong maken. De conferentie biedt plek aan 20.000 technologieleiders, durfkapitalisten en ondernemers.

Het aantal podia neemt toe van vier naar tien. Er komen 140 kleinere evenementen bij, waaronder meetups en masterclasses en een driedaags muziekfestival, voorafgaand aan de conferentie. Ook is er ruimte voor vijfhonderd exposanten.

Thema's die aan bod komen tijdens de conferentie zijn de toekomst van technologie, marketing, innovatie en verbeelding. De tweedaagse conferentie vindt plaats op 26 en 27 mei 2016.

Reden voor de uitbreiding is dat Amsterdam steeds sterker groeit als de Europese Silicon Valley. De stad is doorgedrongen tot de Top 20 van snelstgroeiende ecosystemen voor startups in Europa, volgens de 2015 Global Startup Ecosystem Ranking. Bij The Next Web ligt de nadruk op startups. Nederland bekleedt in deze lijst de 5e plek als grootste groeier.

Vanuit de Nederlandse overheid is er steun in de vorm van Startup Amsterdam en StartupDelta, die beiden betrokken zijn bij het organiseren van 'events' in de week van de conferentie.