Amerikaanse autoriteit op gebied van water geeft lessenreeks aan UGent

Professor David Sedlak de University of Berkeley geeft volgende week aan faculteit bio- ingenieurswetenschappen van UGent lessenreeks over water(gebruik). De lessen volgen kost 75 euro.

Trefwoorden: #berkeley, #bio-ingenieur, #David Sedlak, #ingenieur, #sedlak, #ugent, #universiteit, #water

Lees verder

Opleiding

( Foto: University of Berkeley )

ENGINEERINGNET.BE - David Sedlak, een autoriteit op gebied van water, geeft van maandag 17 tot en met woensdag 19 augustus in Gent een lessenreeks over het verleden en de toekomst van water.

De lessenreeks gaat door aan de faculteit bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent. Wie ze wil bijwonen, betaalt 75 euro (met preregistratie en betaling ter plaatse).

Sedlak heeft pionierswerk verricht in het onderzoek naar hoe waterbronnen en stedelijke waterinfrastructuur beheerd worden.

Ook het implementeren van het hergebruik van water en het verminderen van nieuwe contaminanten die opduiken, zoals resten van medicijnen en producten voor persoonlijke verzorging, maken daar deel van uit.

Voor dit onderzoek ontving de Amerikaan de "Athalie Richardson Irvine Clarke Prize". Dit is een van de meest prestigieuze onderscheidingen ter wereld.

Sedlak is bovendien de gerenommeerde auteur van het boek Water 4.0. Hij is tevens hoofdredacteur van de vermaarde wetenschappelijke tijdschriften Environmental Science and Technology en Environmental Science and Technology Letters.

De lessen van professor Sedlak kaderen in de Francqui Leerstoel. Dit is een initiatief van de Francqui Foundation. Dit fonds werd in 1932 opgericht door Emile Francqui en Herbert Hoover met als doel hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in België verder te ontwikkelen.