Stora Enso verkoopt Hongaarse fabriek aan Van Genechten Packaging

Van Genechten Packaging International neemt fabriek voor verpakkingen in microgolfkarton over van Zweedse Stora Enso. "We volgen het groeitraject van onze klanten".

Trefwoorden: #overname, #stora enso, #van genechten, #Van Genechten Packaging, #verpakking, #vouwkarton

Lees verder

Nieuws

( Foto: VGPI )

ENGINEERINGNET.BE - "De overname versterkt onze geografische aanwezigheid in Centraal-Europa", zegt Managing Director Frederic de Somer in een commentaar op de overname. "Het is ook een aanvulling op onze bestaande verpakkingsactiviteiten in België". Het bedrijf wil naar eigen zeggen 'een leidendgevende speler worden in dit groeiende segment'.

De plant van papiergigant Stora Ensa in het Hongaarse Komarom heeft alvast state-of-the-art productieapparatuur in huis. Ze werd eerst in 2008 gebouwd en kan complexe verpakkingsopdrachten in microgolfkarton aan. De fabriek realiseert een omzet van 14 miljoen euro met iets minder dan 100 - overigens veelal hoogopgeleide - medewerkers.

"In feite willen we vooral onze multinationale en regionale klanten volgen die zelf ook hun activiteiten in het Midden- en Oost-Europa aan het uitbouwen zijn", aldus CEO Lorenzo Delorenzi.

"En op de lange termijn willen we ons precies toespitsen op welomlijnde markten (zoals microgolfkarton, redactie) en met bevoorrechte partners gaan samenwerken".

Hoeveel het bedrijf uit Turnhout betaalt voor de overname, is niet bekendgemaakt. Wel zal de acquisitie naar verwachting over een viertal weken afgerond zijn.


ACHTERGROND
VGPI is een onafhankelijke industriële groep met 11 verpakkingsfabrieken in 8 landen die zich specialiseert in bedrukt vouwkarton. De groep realiseert een zakencijfer van rond 295 miljoen euro en biedt werk aan 1.600 mensen. De operationele hoofdzetel bevindt zich in Turnhout.