Werk voor Vlaamse busbouwers dankzij bestelling van De Lijn (update)

De Lijn plaatst groot order bij Vlaamse bus- en coachbouwers. VDL: "Na de 120 hybride stadsbussen is dit de tweede grote bestelling van De Lijn in minder dan twee jaar tijd".

Trefwoorden: #de lijn, #openbaar vervoer, #stadsbus, #van hool, #vdl, #VDL Bus & Coach, #Vervoermaatschappij

Lees verder

Nieuws

( Foto: VDL Group )

ENGINEERINGNET.BE - Het nieuws dat het Belgische personenvervoersbedrijf De Lijn een groot order voor de bouw van 76 bussen plaatste bij VDL Bus & Coach raakte eerder al bekend (zie leestip onderaan).

"Na de bestelling van 120 hybride stadsbussen is dit de tweede grote bestelling die De Lijn bij ons plaatst in minder dan twee jaar tijd", laat een opgetogen VDL weten .

"Daarnaast is er vooruitzicht op uitbreiding van deze order begin 2016 met nog eens 121 openbaarvervoerbussen en 10 rijschoolbussen met een tweede set pedalen voor de rij-instructeur".

De nieuwe bussen worden geproduceerd bij VDL Bus Roeselare in België en begin 2016 geleverd. Ze zullen op diverse lijnen in Vlaanderen worden ingezet.

De vestiging VDL Bus Roeselare mag in totaal 76 openbaarvervoerbussen construeren, waaronder 9 van het gelede type.

Het overgrote deel bestaat uit bussen waarbij een lagevloerconstructie bij de in- en uitstapdeur zorgt voor goede toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. "In de gelede bussen komt er bovendien een groot platform dat tegelijkertijd plaats biedt aan een rolstoel en aan een kinderwagen".

De Lijn van zijn kant citeert het lage brandstofverbruik, de verminderde milieu-impact, de betere toegankelijkheid en het grotere comfort als de belangrijke pluspunten van de aangekochte voertuigen.