Nedschroef neemt twee fabrieken van armlastig Whitesell Germany over

Schroevenproducent Nedschroef neemt twee Duitse productielocaties over van armlastig Whitesell Germany GmbH. "Beide fabrieken hebben uitstekende productietechnieken ontwikkeld".

Trefwoorden: #Beckingen, #insolvabiliteit, #nedschroef, #Schrozberg, #Shanghai Premier Machinery, #staking van betaling, #surseance van betaling, #Whitesell, #Whitesell germany

Lees verder

Nieuws

( Foto: Nedschroef )

ENGINEERINGNET - De fabrikant van bevestigingsmiddelen Koninklijke Nedschroef neemt twee Duitse productielocaties over van Whitesell Germany GmbH. Deze toeleverancier aan de automobielsector verkeert al langer in financiële moeilijkheden.

Whitesell Germany produceert koudvormdelen en CNC precisie-onderdelen op vier locaties in Duitsland: in Neuss, Neuwied, Beckingen en Schrozberg. Bij de 140 jaar oude firma werken er in totaal zowat 1.300 personen.

Whitesell had de vier schroevenfabrieken eerst rond de jaarwisseling van 2013-2014 overgenomen. Na tegenvallende jaarresultaten - verschillende afnemers waaronder BMW hadden intussen afgehaakt - liet de overnemer eind 2014 weten tot verkoop bereid te zijn.

Dat kon het tij niet keren: eind januari 2015 diende Whitesell een verzoek tot 'insolvabiliteit' (surseance van betaling of staking van betaling) in bij de rechtbank van Düsseldorf.

Het zijn de fabrieken in Beckingen en Schrozberg die vorige week volledig overgenomen zijn door Nedschroef. De koopovereenkomst is de eerste overname van de onderneming onder de nieuwe eigenaar Shanghai Premier Machinery (zie leestip onderaan). Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

Mathias Hüttenrauch, CEO van Nedschroef: "Beide fabrieken hebben uitstekende productietechnieken ontwikkeld. Via de overname van Beckingen verwerven we vooral coatingkennis en -capaciteit, wat we tot nu niet in huis hadden".

"Schrozberg's geschiedenis is er een van de ontwikkeling, engineering en productie van complexe koudgevormde producten. Voor ons opent dat nieuwe perspectieven".

"De extra productiecapaciteit moet ons ook toelaten om onze time-to-market van nieuwe producten te versnellen".


ACHTERGROND
Het hoofdkantoor van Nedschroef is gevestigd in het Nederlandse Helmond. Er is ook een vestiging in het Belgische Herentals. Het bedrijf is met een omzet van rond 500 miljoen euro staat te boek als een van de grootste leveranciers van bevestigingsmiddelen ter wereld. De groep heeft meer dan 1.500 medewerkers wereldwijd, de meerderheid is tewerkgesteld in de productie-installaties in Duitsland.