Oprichting BlueHealth Antwerp in StartupVillage

Agfa HealthCare, De Cronos groep, iMinds, UAntwerpen, Universitair Ziekenhuis Antwerpen en stad Antwerpen richten samen in StartupVillage de e-health incubator BlueHealth Antwerp op.

Trefwoorden: #Antwerpen, #BlueHealth Antwerp, #e-health, #gezondheidszorg, #iMinds, #iStart, #jonge ondernemers, #start-up, #starters, #StartupVillage

Lees verder

nieuws

( Foto: MC4 Army - Flickr )

ENGINEERINGNET.BE - E-health, digitale toepassingen in de gezondheidssector, is wereldwijd booming business. Antwerpen neemt nu een belangrijke positie in deze groeicluster op.

Privé, overheid, universitaire en ziekenhuiswereld richten samen de e-health incubator BlueHealth Antwerp op voor startende ondernemers die digitale technologie willen inzetten om onze gezondheidszorg te verbeteren.

Antwerps schepen voor economie Philip Heylen: “Het partnerschap BlueHealth Antwerp wil jonge ondernemers ondersteuning bieden met innovatieve e-health-ideeën ondersteuning tijdens hun startfase. De partners voorzien de nodige middelen, expertise én netwerk om in doorgroeiende startups te participeren.”

Antwerpen bekleedt in de e-health sector een unieke positie. Er is een grote zorginfrastructuur, waardoor ontwikkelingen in de e-health sector toegepast kunnen worden in samenwerking met de actoren op het terrein.

Ethisch-legale principes en privacy-wetgeving zijn van toepassing. Dankzij de integratie van informatie- en communicatietechnologie in de gezondheidszorg kan de kwaliteit van de patiëntenzorg enerzijds verbeteren en kan er anderzijds kostenefficiënter gewerkt worden.

Dat e-health ook in Antwerpen één van de belangrijkste groeisectoren is voor de komende jaren is gebleken uit een studie die Stad Antwerpen liet uitvoeren.

Op 1 september lanceert iMinds een nieuwe iStart call voor (toekomstige) tech entrepreneurs. In deze call zit ook de oproep van BlueHealth Antwerp aan startups die opgenomen willen worden in de nieuwe incubator.

BlueHealth Antwerp zal zich bevinden in StartupVillage, het bedrijfsverzamelgebouw van Stad Antwerpen, dat vanaf 2016 Antwerpse incubatie-initiatieven en groeibedrijven verwelkomt in hartje Antwerpen.