360.000 euro voor recycling mobieltjes

Investeerder Pymwymic steekt dit geld in Closing the Loop, dat mobieltjes uit Nederland, Afrika en Azië haalt om er grondstoffen uit terug te winnen.

Trefwoorden: #Closing the Loop, #investeerders, #Investment Ready Program van Impact Hub Amsterdam, #mobieltje, #Pymwymic, #recyclage, #recycleren

Lees verder

Nieuws

( Foto: Closing the Loop )

ENGINEERINGNET.NL - Pymwymic, dat staat voor 'put your money where your mouth is company', is gespecialiseerd in duurzame investeringen.

Het bedrijf zet zich sinds 1988 in om geld van welgestelde private investeerders te steken in duurzame en sociale ondernemingen. De investering in Closing the Loop is een in aandelen converteerbare lening.

Met dit bedrag kan Closing the Loop het bedrijf uitbreiden in Afrika en Azië. Het bedrijf is ook in Nederland actief, via partner Tele2. In deze landen worden door lokale partners kapotte mobieltjes opgekocht voor 40-50 eurocent per stuk.

De mobieltjes gaan daarna naar België om te worden gerecycled. Tot 95% van de mobieltjes is hier geschikt voor. De teruggewonnen metalen worden weer verkocht. Closing the Loop heeft de afgelopen jaren al ruim 300.000 mobieltjes verwerkt. De verwachting is om de komende twee jaar 40 ton te kunnen recyclen, ofwel 800.000 stuks.

Pymwymic kwam het bedrijf op het spoor door hun deelname aan het Investment Ready Program van Impact Hub Amsterdam, een duurzame accelerator.