Investering van 100 miljoen euro voor DAF Westerlo

DAF gaat 100 miljoen euro investeren in een nieuwe lakstraat voor haar cabinefabriek in Westerlo. Dit werd door de truckbouwer aangekondigd tijdens een bezoek van de minister Muyters.

Trefwoorden: #DAF, #DAF Trucks, #Harrie Schippers, #investering, #lakstraat, #Philippe Muyters, #uitbreiden, #vrachtwagen, #vrachtwagenassen, #vrachtwagencabine

Lees verder

Nieuws

( Foto: DAF )

ENGINEERINGNET.BE - De bedoeling is dat In de eerste helft van 2017 de eerste cabines de nieuwe, 25.000 m² grote lakstraat verlaten.

In de fabriek in Westerlo, die geopend werd in 1966, worden naast cabines ook de eigen assen worden vervaardigd. Op dit moment worden er 2.150 werknemers tewerkgesteld.

De truckbouwer verwacht dat de vraag naar trucks in Europa de komende jaren verder zal groeien. Door deze investering zal de productiecapaciteit van de cabinefabriek met zo’n 50% groeien.

De nieuwe lakstraat wordt 144 meter lang, 58 meter breed en 26 meter hoog en beslaat drie verdiepingen.

Naast kwaliteit en efficiency heeft vooral ook het milieu alle aandacht gekregen bij het ontwerpen deze nieuwe cabinelakstraat:

  • er zal een speciale methode toegepast wordenom de onvermijdelijke ‘overspray’ tijdens het spuiten te verminderen en op te vangen.
  • Lakrobots zullen op zeer korte afstand de contouren van de cabine exact volgen, waardoor minder lak nodig is.
  • de lucht, die de spuitboxen en ovens verlaat, zal met de nieuwste technologieën gereinigd worden. Hierdoor zal er slechts een beperkte CO2-emissie en schone waterdamp uitgestoten uitgestoten worden.
  • het uitharden van de lak zal efficiënter en energiezuiniger gebeuren

DAF president-directeur Harrie Schippers: "De nieuwe lakstraat is noodzakelijk om onze plannen te verwezenlijken om zowel binnen als buiten Europa verder te groeien. Deze investering is natuurlijk ook goed nieuws voor de meer dan 2.000 medewerkers in Westerlo. Wij tonen daarmee immers het vertrouwen in de toekomst van haar fabriek in België."

Vlaams minister Philippe Muyters: "Dit is een schoolvoorbeeld van hoe succesvol de maakindustrie in West-Europa en meer specifiek in Vlaanderen kan zijn. Dat kan door voortdurend te investeren in het verder verhogen van de kwaliteit en productiviteit en in innovatie. Het is onze taak als overheid om daar een uitstekend klimaat voor te scheppen, en daarom ondersteunen we deze investering ten volle."