Eerste acceleratorprogramma voor starters in consumenten elektronicabranche

Media-Saturn, moederbedrijf van Media Markt Nederland, lanceert Spacelab, Europa's eerste acceleratorprogramma voor start-ups in de consumenten elektronicabranche.

Trefwoorden: #accelatorprogramma, #consumentenelektronica, #Media-Saturn, #Media Markt Nederland, #SPACELAB, #start-ups

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot website Spacelab )

ENGINEERINGNET.NL - Spacelab investeert in start-ups in de hele waardeketen en biedt een programma dat ondernemers de mogelijkheid geeft hun product of dienst gedurende 20 weken door te ontwikkelen op het gebied van strategie, marketing, verkoop en infrastructurele voorzieningen.

Binnen dit kader krijgen ondernemers ondersteuning van zowel experts uit het management van Media-Saturn, als partners van Spacelab, die workshops geven of als mentor optreden.

'Wij weten dat er ontzettend veel ondernemers zijn die staan te trappelen om hun mooie ideeën voor de consumentenelektronicabranche te realiseren,' aldus Martin Sinner, de oprichter van idealo en bij Media-Saturn verantwoordelijk voor de Electronics Online Group en Spacelab.

'Het is een soort businessschool voor jonge entrepreneurs, een ontwikkelingsplatform waar ondernemers de begeleiding krijgen die nodig is om hun bedrijf naar een hoger plan te brengen. Die begeleiding krijgen ze in de praktijk.'

Deelname aan dit acceleratorprogramma is alleen mogelijk op voorwaarde dat er minimaal een levensvatbaar product of businessmodel is, een compleet team van oprichters is en dat het relevant is voor de consumentenelektronicabranche binnen de retail markt.

Binnen het kader van het programma kunnen oprichters profiteren van deskundig advies en van begeleiding van het volledige netwerk van Media-Saturn op gebieden variërend van financiën en planning (EY), marketingstrategie (Serviceplan) en ketensamenwerking (Barkawi Management Consultants) tot kennisoverdracht met betrekking tot registratie in de detailhandel (Media-Saturn) en klantenbinding (Payback).

De eerste lichting van het programma gaat medio november 2015 van start.