René Branders wordt nieuwe voorzitter van Sirris

De Algemene Raad van Sirris heeft René Branders, CEO van FIB Belgium, benoemd tot nieuwe voorzitter. Hij vervangt Dominique Neerinck, voormalig CTO van Bekaert.

Trefwoorden: #Bekaert, #Dominique Neerinck, #FIB Belgium, #Four Industriel Belge, #René Branders, #Sirris, #voorzitter

Lees verder

HR

ENGINEERINGNET.BE - Sirris heeft ditmaal een familiale kmo met internationale vertakkingen en die gevestigd is in Waals-Brabant gekozen.

FIB (Four Industriel Belge), actief in de sector van het draadtrekken, produceert en installeert industriële hightech ovens in de hele wereld. Het bedrijf streeft er steeds naar innoverend te zijn, om een armlengte voorsprong te behouden op de concurrentie.

Herman Derache, algemeen directeur van Sirris: "Onze organisatie heeft spontaan voor René Branders gekozen. Hij is immers reeds bijzonder actief in de werkgeverswereld. Dankzij zijn mandaat als voorzitter van Sirris, zal hij zich nog meer kunnen inzetten voor de Belgische technologische industrie."

René Branders: "Onze ondernemingen moeten innoverend te zijn. En in het kader van dat innovatieproces is het van essentieel belang om over de juiste competenties te beschikken, in staat te zijn de balans tussen de kosten en de risico's correct in te schatten en een algemene visie te hebben op de problematiek. Al deze elementen verantwoorden precies het bestaan van de collectieve onderzoekscentra."

Branders wil de uitdagingen van onze ondernemingen op het vlak van onderzoek verder ontwikkelen en versterken en er tegelijk over waken dat de concrete resultaten die eruit voortvloeien, aan hun verwachtingen voldoen.

Branders: "Mijn eerste doelstelling is te waken over de ontwikkeling van een groepsdynamiek. En vervolgens onze leden daar op een gepersonaliseerde manier van te laten meegenieten. We hopen dat heel wat ondernemers, dankzij dit prachtige instrument, binnen dit en een jaar concrete stappen zullen ondernomen hebben voor een strategische heroriëntering."

René Branders volgt Dominique Neerinck op, voormalig CTO van Bekaert, die na twee jaar goede en trouwe dienst zijn mandaat als voorzitter ter beschikking stelt.

Projecten als 'Made Different' en het 'Masterplan Innovation', zijn 2 realisaties van Neerinck.

Op het vlak van investeringen lag hij aan de basis van onder meer het Smart Coating Application lab, het Precisielab, de robots in het kader van de 'smart factory' en de nieuwe site van Sirris die in 2016 in Kortrijk het daglicht zal zien.


(bron en foto: Sirris)