Inzet van TNO-tool tijdens surveillancevluchten op zee

Het Nederlandse luchtvaartbedrijf EASP Air gaat voor de kust van Engeland en in het zuidelijk deel van de Middellandse Zee hiermee onder meer illegale visserij traceren.

Trefwoorden: #maritieme oppervlaktebeeldopbouw, #simulatiemodel, #SURface Picture ASSessment, #SURPASS, #surveillancevluchten, #surveillancevluchten op zee, #TNO, #TNO-tool

Lees verder

Techniek

( Foto: TNO )

ENGINEERINGNET.NL - SURPASS, wat staat voor SURface Picture ASSessment, is een simulatiemodel voor maritieme oppervlaktebeeldopbouw.

Maritieme oppervlaktebeeldopbouw houdt in dat in een bepaald zeegebied informatie over oppervlakteschepen uit verschillende sensoren vergaard en vastgehouden wordt. Verschillende sensoren brengen de aanwezige schepen met zoveel mogelijk details in kaart.

Denk hierbij aan de positie van het schip, de koers en vaart van het schip en zelfs de karakteristieken van het schip. Ook is het mogelijk om drenkelingen en boten met vluchtelingen op te sporen.

SURPASS verschaft inzicht in de effecten van verschillende middelen voor beeldopbouw en van verschillende gebruikte tactieken voor de inzet van deze middelen. Het model is ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Defensie om inzicht te verkrijgen in de wijze waarop operaties het best kunnen worden uitgevoerd.

Door de simulaties die de SURPASS-tool maakt kan een maritieme operatie beter, sneller en effectiever plaatsvinden. Het gebruik door EASP Air van de TNO-tool dient een breder doel, namelijk het borgen van veiligheid op het water en het tegengaan van illegale visserij.

Door het ondertekenen van een Letter of Intent tijdens de DSEi2105 (Londen) op 15 september 2015 wordt deze samenwerking vastgelegd.