Charles Massonet Award voor Professor Frans Bijlaard

Tijdens het 60 jarig jubileum van de European Convention for Constructional Steelwork (ECCS) heeft Professor Frans Bijlaard van de TU Delft de prestigieuze Charles Massonet Award ontvangen.

Trefwoorden: #award, #Charles Massonet Award, #European Convention for Constructional Steelwork, #Samenwerkende Nederlandse Staalbouw, #staalconstructies, #TU Delft

Lees verder

nieuws

( Foto: Samenwerkende Nederlandse Staalbouw )

ENGINEERINGNET.NL - De Charles Massonet Award wordt sinds 1998 jaarlijks verstrekt en geeft erkenning aan wetenschappers die in hoge mate hebben bijgedragen aan de verbetering van wetenschappelijke en technische ondersteuning van staalconstructies.

Dat de award niet gewonnen kan worden, maar enkel verkregen wordt via overdracht, maakt dit extra bijzonder.

Frans Bijlaard (1947), sinds 1976 actief betrokken bij onderzoek aan staalconstructies, is gespecialiseerd in de stabiliteit van staalconstructies, gedrag van verbindingen en ontwerp van kassen.

Hij was jaren actief binnen diverse technische commissies waarbij het voorzitterschap van CEN TC250/SC3 (Eurocode 3) voor een periode van tien jaar een zeer grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van deze voor constructiestaal cruciale Eurocode.

Daarnaast was Bijlaard van 2000 tot 2007 voorzitter van Bouwen met Staal en is hij momenteel nog lid van de nationale NEN commissies TGB Staal en de VVSC en CEN TC135 WG2 waar de vervaardigingsnorm EN1090-2 wordt geactualiseerd.

Bijlaard schaart zich met deze erkenning bij prominente wetenschappers zoals professoren Jacques Brozetti, Gerhard Sedlacek en Joachim Lindner.

Hij is de tweede Nederlander die deze eer te beurt valt. In 1999 mocht Prof. Jan W.B. Stark de Award in ontvangst nemen.


Op de foto:
Professor Ir. F.S.K. Bijlaard, van de Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de TU Delft, tijdens uitreiking Charles Massonet Award in Istanbul.