LEO Pharma Research Foundation lauwert Europese onderzoekers

Tijdens het Congres van de European Society for Dermatological Research (ESDR) heeft de LEO Pharma Stichting voor Onderzoek een prijs uitgereikt aan twee jonge getalenteerde onderzoekers.

Trefwoorden: #European Society for Dermatological Research, #LEO Pharma, #LEO Pharma Research Foundation, #medisch, #onderzoek, #pharmaceutica

Lees verder

research

( Foto: Leo Pharma )

ENGINEERINGNET.NL - De LEO Pharma Stichting kent elk jaar een award toe aan twee jonge onderzoekers die zich hebben onderscheiden door hun uitzonderlijke bijdrage aan de wetenschap, en ondersteunt hun onderzoek door een financiële bijdrage.

Dr. Nicola Segata, onderzoeker aan de Universiteit van Trento (Italië), kreeg de gouden medaille, ten bedrage van 134.000 euro.

De zilveren medaille, ten bedrage van 67.000 euro, ging naar dr. Kilian Eyerich, onderzoeker aan de Technische Universiteit van München (Duitsland).


Over de onderzoekers:
Dr. N. Segata
, Assistant Professor en hoofdonderzoeker in het laboratorium voor metagenomics van het Centre for integrative Biology (CIBIO) te Trento, onderzoekt micro-organismen die het menselijk lichaam koloniseren (het microbioom) en waarvan men nu de cruciale rol in een groot aantal ziekten ontdekt. Hij is een pionier in nieuwe technieken voor de typering van het microbioom, een onderzoeksgebied dat in volle expansie is.

Dr. K. Eyerich, Assistant Professor in dermato-immunologie aan de School voor Geneeskunde van de Technische Universiteit te München, bestudeert sinds enkele jaren de rol van immunitaire cellen, T-helperlymfocyten en hun interacties met de keratinocyten.