Eerste fiberlaser plaatsnijmachine in België bij HLT in Sint Truiden

Toeleverancier HLT investeert 1 miljoen euro in twee nieuwe snijmachines. "Plaatleveranciers die niet overstappen op spitstechnologie houden het geen drie jaar meer uit".

Trefwoorden: #CO2, #fiberlaser, #glasvezel, #Hayen Laser Technology, #hlt, #plaatsnijmachine

Lees verder

Techniek

( Foto: HLT, zaakvoerder Maurice Hayen (rechts )

ENGINEERINGNET.BE - HLT - Hayen Laser Technology - heeft zich gespecialiseerd in het (laser)snijden en plooien van industriële platen. Het bedrijf ging in 2006 van start, verwerkt 1.500 ton materiaal per jaar en telt een 20-tal werknemers, goed voor een omzet van 3,5 miljoen euro.

Klanten zijn klassieke metaalverwerkende bedrijven, maar ook producenten van bijvoorbeeld bedden of land- en tuinbouwmachines.

Dankzij de eerste aankoop, de fiberlaser machine, zal het bedrijf over de enige in zijn soort beschikken, althans in België. Deze machine zet het licht van haar lampenmodule via glasvezel (‘fiber’) om naar een laserstraal, die krachtig platen op maat snijdt.

Maurice Hayen: “Door de sterke evolutie binnen de sector veroudert je machinepark snel. Onze vorige snijmachine - met CO2-laser - kochten we pas twee jaar geleden. Ondertussen staat de technologie alweer een forse stap verder”.

Technologische vooruitgang vertaalt zich naar méér rendement: “Deze machine snijdt vier keer sneller en verbruikt amper een kwart van de elektriciteit ten opzichte van snijmachines met een CO2-laser".

Dankzij de tweede investering wil HLT zich verder specialiseren in inox en aluminium. Hayen: “We schakelen onze waterjet in voor het erg nauwkeurige snijwerk. Met een waterstraalsysteem kan je deze materialen optimaal bewerken".

En ook nog: "Plaatleveranciers die niet overstappen op deze spitstechnologie houden het geen drie jaar meer uit", meent Hayen.


en vader Jos Hayen)