FWO lanceert internationaal mobiliteitsprogramma ’Pegasus’

Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) heeft het internationale mobiliteitsprogramma [PEGASUS]² officieel gelanceerd. In totaal wordt hiervoor 14,6 miljoen euro vrij gemaakt.

Trefwoorden: #Elisabeth Monard, #Fonds Wetenschappelijk Onderzoek, #FWO, #Marie Curie-Skłodowska Actions Programma, #mobiliteitsprogramma, #onderzoeksprogramma, #Pegasus

Lees verder

Nieuws

( Foto: FWO, Elisabeth Monard )

ENGINEERINGNET.BE - Van dat totale bedrag komt 6,4 miljoen van het Europese COFUND Marie Curie-Skłodowska Actions Programma.

Met zowel inkomende als uitgaande postdoctorale mandaten kunnen beloftevolle Vlaamse en buitenlandse wetenschappers de internationale dimensie van hun onderzoek versterken.

Tussen 2015 en 2020 zullen in totaal 60 wetenschappers de mogelijkheid krijgen om via dit programma internationale onderzoekservaring op te doen.

Het FWO zet al langer in op internationale mobiliteit, met tijdelijke buitenlandse verblijven en internationale samenwerkingsprojecten.

Internationalisering en globalisering winnen immers steeds meer aan belang binnen de wetenschap en zorgen voor versnelling in de ontwikkeling van Vlaanderen en Europa als een kennismaatschappij.

Elisabeth Monard, secretaris-generaal FWO: “Dit onderzoeksprogramma is werkelijk wetenschappelijk tweerichtingsverkeer. Wij zijn er van overtuigd dat de goede omkadering en randvoorwaarden van het [PEGASUS]² programma de beste onderzoekers zal aantrekken.”