Umicore gaat stevig investeren in Olense fabriek

Umicore kondigt investeringsplannen aan voor de Olen-site. De investering van rond de 25 miljoen euro richt zich op de vernieuwing van de fabriek voor kobaltraffinage en -recyclage.

Trefwoorden: #fabriek, #gezondheid, #investering, #kobaltraffinage, #kobaltrecyclage, #milieu, #Olen, #personeelsbestand, #Umicore, #veiligheid

Lees verder

Techniek

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - De investeringen omvatten ook de modernisering in de infrastructuur van de site om zo nog verdere verbeteringsstappen te zetten inzake veiligheid, gezondheid en milieu.

De vernieuwde raffinagefabriek laat Umicore toe meer kobalt te produceren en eveneens haar vermogen te vergroten om kobalt- en nikkelhoudende residuen te recycleren.

Er werden ook maatregelen aangekondigd om de competitiviteit van de Olen-site verder te verhogen.

Bedoeling is om het personeelsbestand tegen 2020 verminderen met 70 functies. Deze vermindering kan gerealiseerd worden door natuurlijk verloop in de komende vijf jaar, dus zonder naakte ontslagen.

De investeringsplannen werden bekend gemaakt aan de medewerkers van de site en de dialoog met de sociale partners is opgestart.