Reactoren Doel 3 en Tihange 2 zeker nog tot 1 januari offline

Electrabel past planning aan met betrekking tot de onbeschikbaarheid van twee nucleaire reactoren Doel 3 en Tihange 2. "Zeker nog tot 1 januari, afhankelijk van de beslissing van FANC".

Trefwoorden: #doel 3, #electrabel, #energie, #fanc, #kerncentrale, #nucleair, #reactor, #tihange 2

Lees verder

nieuws

( Foto: Electrabel )

ENGINEERINGNET - Electrabel laat weten dat ze de periode van onbeschikbaarheid van Doel 3 en Tihange 2 heeft herbekeken en aangepast naar 1 januari 2016.

Dat is een gevolg van de melding door het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle dat de analyse van de door de uitbater ingediende veiligheidsrapporten nog steeds aan de gang is.

Deze analyse wordt uitgevoerd door Bel V, het technisch filiaal van het FANC, door het controleorganisme AIB Vinçotte en door een onafhankelijk Amerikaans laboratorium. "Het FANC heeft niet gepreciseerd wanneer de analyse afgerond zal zijn".

"Bijgevolg verlengen we de periode van onbeschikbaarheid", aldus Electrabel. "Oorspronkelijk was deze voorzien tot 1 november 2015".

Electrabel herinnert eraan dat de beslissing over de heropstart van Doel 3 en Tihange 2 een bevoegdheid is van het FANC.

Over de langetermijnuitbating van de reactoren Doel 1 en Doel 2 heeft het FANC zich wel positief uitgesproken (zie leestip hieronder). En voor Tihange 1 gaat de effectieve langetermijnexploitatie vandaag in.