Financiële steun voor nieuwe Antwerpse start-up incubator Darwin

Incubator Darwin wil start-ups en groeibedrijven professioneel kader en ondersteuning aanbieden. "Op langere termijn wil wetenschapspark UA evolueren naar een gespecialiseerd bedrijvenpark".

Trefwoorden: #darwin, #POM Antwerpen, #provincie antwerpen, #wetenschapspark

Lees verder

Nieuws

( Foto: Darwin )

ENGINEERINGNET.BE - De Antwerpse provincieraad keurde 13 projecten goed ter ondersteuning en stimulering van het provinciaal economisch beleid, goed voor 410.000 euro. De projecten situeren zich in diverse sectoren.

"We willen onze middelen slim inzetten en zo een hefboom creëren om projecten de kans te geven zich te ontplooien", aldus Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Economie.

Een deel van het budget gaat naar de Darwin, een incubator in het wetenschapspark UA die labo's en kantoorruimten aanbiedt aan startende, onderzoeksintensieve bedrijven met sectorfocus Life & Environmental Sciences en milieu, naast spin-offs van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen (AUHA).

De incubator is gevestigd in een nagelnieuw gebouw, met een open netwerkarchitectuur en hippe ontmoetingsruimtes. Darwin biedt administratieve en technische ruimtes aan van 20 tot 100 m², en zorgt via een netwerk van professionals voor omkadering op het vlak van wetgeving, bedrijfskunde, octrooien, subsidies en innovatie. "Zodat start-ups in alle maten en gewichten er zich thuis voelen".

"De hoofdfocus ligt op startende ondernemingen, maar ook 'early stage' en groeibedrijven worden ondersteund", aldus Caluwé.

"Op langere termijn wil het wetenschapspark UA evolueren naar een gespecialiseerd bedrijvenpark waar ondernemingen worden aangetrokken om zich te vestigen en waar ze hun hele levensloop kunnen meemaken van prille start-up tot een eigen projectontwikkeling".

Kandidaten om zich te vestigen worden vooraf gescreend door POM Antwerpen.