Dag van de Duurzaamheid startsein voor ’e-waste’ inzamelactie

Vandaag geven Coolrec en EcoSmart het startsein van een landelijke inzamelactie, waarbij klanten alle elektrische- en elektronische apparaten kunnen inleveren.

Trefwoorden: #computerafval, #Coolrec, #dag van de duurzaamheid, #e-waste, #Ecosmart, #kantoorafval, #recycleren, #Van Gansewinkel

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flickr, U.S. Army Environmental )

ENGINEERINGNET.NL - Om meer bewustzijn rondom grondstoffenschaarste en de circulaire economie te creëren, richten de twee dochterorganisaties van Van Gansewinkel bij de deelnemende organisaties speciale inzamelpunten in.

De afvalberg van elektrische en elektronische apparaten ('e-waste') bedraagt wereldwijd ruim 41,8 miljoen ton per jaar. In 2018 zal dit getal oplopen tot zo’n 50 miljoen ton afgedankte elektronica, waarvan vooralsnog slechts 60% wordt gerecycled.

In de Benelux doen we dat beter, maar ook hier zijn met name op het gebied van kleine (huishoudelijke) apparaten nog stappen te maken, aangezien die nog te vaak bij het restafval terechtkomen.

Coolrec draagt zorg voor het herwinnen en recyclen van waardevolle grondstoffen, zoals kunststoffen en metaal. Het bedrijf is nu al in staat ruim 95% van alle elektronische apparaten te recyclen.

Arjen Wittekoek, directeur Coolrec: “Uit bijvoorbeeld computer- en huishoudelijke apparatuur herwinnen we ijzer, aluminium, koper en kunststoffen, evenals edelmetalen, zoals goud en zilver. Die materialen geven we een tweede leven als grondstof voor nieuwe producten.”

EcoSmart is een afvalinzamelconcept voor administratieve omgevingen, met als doel een afvalvrije werkomgeving te creëren. Het biedt een totaaloplossing voor kantooromgevingen die op een duurzame wijze afval aan de bron willen scheiden.

Als deze actie succesvol is, willen de bedrijven deze actie nog verder uitbreiden.