Nieuwe hogesnelheidstrein van Siemens voor eerst op openbare spoornet

Eind september is ICx, de nieuwe hogesnelheidstrein die Siemens bouwt voor Deutsche Bahn, op het Duitse spoornet aan eerste reeks testritten begonnen.

Trefwoorden: #DB Systemtechnik, #Deutsche Bahn, #eurocity, #hogesnelheidstrein, #ICx, #intercity, #siemens

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET - Siemens begon afgelopen vrijdag met de eerste testritten van zijn nieuwe hoge snelheidstrein ICx op het Duitse spoor.

Beginnend met een maximumsnelheid van 160 kilometer per uur wordt de snelheid geleidelijk verhoogd tot de topsnelheid van 250 kilometer per uur.

De testritten worden uitgevoerd door DB Systemtechnik. Ze controleren de functies van de trein, met name de draaistellen, maar ook de interactie met de bestaande infrastructuur, meer bepaald de stuur- en veiligheidssystemen, alsook de interactie tussen wielen en rails en tussen de pantograaf en de bovenleiding.

Deutsche Bahn's bestelde de nieuwe hoge snelheidstrein al in mei 2011. In totaal gaat het om 300 treinstellen. De bestelling staat nog steeds te boek als een mijlpaal in de 160-jarige geschiedenis van het Duitse engineeringconcern Siemens: het is nog steeds het grootste treincontract dat het ooit wist binnen te halen.

Van de 300 bestelde stellen dienen er 130 al begin 2017 opgeleverd te worden. Ze zullen in een eerste fase de bestaande Euro- en Intercities vervangen die ondertussen de respectabele leeftijd van tussen 24 en 44 jaar hebben bereikt.