VITO lanceert nieuwe innovatiepool voor ondernemers

Begin oktober werd het startschot gegeven voor ‘BRILLIANT - VITO Innovation Plan’, een gloednieuwe online innovatiekennisbank voor bedrijven.

Trefwoorden: #BRILLIANT, #innovatie, #innovatieplatform, #kennisbank, #VITO

Lees verder

Nieuws

( Foto: VITO )

ENGINEERINGNET.BE - Het opzet hiervan is om ondernemers toegang geven tot een divers aanbod cleantech innovaties, die bedrijven kunnen valoriseren in hun eigen business.

Met dit platform maakt VITO duurzame technologie toegankelijker voor bedrijven, vermits het tal van technologieën in portefeuille heeft, waarmee ondernemingen aan de slag kunnen gaan.

Deze technologieën worden vanaf nu op een laagdrempelige manier beschikbaar voor het bedrijfsleven, via een gebruiksvriendelijk online platform dat gratis toegankelijk is voor geregistreerde leden.

Ondernemers leggen verschillende accenten op innovatie. Waar sommige bedrijven ‘early adopters’ zijn, verkiezen anderen om innovaties als ‘fast follower’ op de markt te brengen. Via deze innovatiebank is dat allemaal mogelijk

De technologieën die VITO beschikbaar stelt zijn onderverdeeld in Platina nieuwigheden, Gouden opportuniteiten en het Zilveren kennisaanbod.

De “Platina nieuwigheden” worden gekenmerkt door hun flexibiliteit. De recente bescherming laat toe om rekening te houden met de modaliteiten die een ondernemer belangrijk vindt. We laten toe dat bedrijven invloed uitoefenen op de beschermingsomvang van de technologie. Een goede afstemming met hun activiteiten en markt verhoogt immers de kans op succes.

Een aantal “Gouden opportuniteiten” geven de mogelijkheid aan bedrijven om inspraak in de geografische grenzen van de bescherming te hebben. De ondernemer kent immers de markt als geen ander en is gedreven om zijn marktpositie over de grenzen heen te bestendigen.

In het “Zilveren aanbod” tekent een bedrijf eenvoudig in op een gebruiksrecht waardoor de technologie meteen geïntegreerd kan worden in de business. Deze producten kunnen eigen activiteiten aanvullen of geïntegreerd worden in bestaande business operaties.