UMiO Awards 2015 uitgereikt op bodemcongres

De uitreiking van de awards gebeurde tijdens het UMiO-bodemcongres. De award voor Best Soil Project ging naar Euremtech en de Best Soil Thesis Award was voor Sofie Thijs, UHasselt.

Trefwoorden: #bodembescherming, #bodemcongres, #bodemonderzoek, #bodemsanering, #doctoraat, #Electro-thermal dynamic Stripping Proces, #Euremtech, #thesis, #UHasselt, #UMiO, #UMiO-award

Lees verder

nieuws

( Foto: UMiO )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens het 5e UMiO Bodemcongres werden de eerste UMiO Awards uitgereikt. Er werd op zoek gegaan naar het project rond bodemonderzoek, bodemsanering of bodembescherming met het meest duidelijke meerwaarde.

De jury hanteerde bij de beoordeling van de projecten volgende evaluatiecriteria: innovatie, bredere toepasbaarheid/valoriseerbaar, geïntegreerd karakter, samenwerking en duurzaamheid.

Het project ‘in situ Electro-thermal dynamic Stripping Process op een voormalige creosoot site’ beantwoordde het best aan deze criteria en werd de winnaar.

In de categorie Best Soil Thesis viel Sofie Thijs, doctor aan de Universiteit Hasselt, in de prijzen met haar thesis over de haalbaarheid van een gecombineerde plant-bacteriën remediatie in het kader van TNT sanering op militaire domeinen.


Op de foto:
Nele Weyens, promotor van Sofie Thijs - Universiteit Hasselt en Stijn Haghebaert, general manager Euremtech.