Nutricia verhoogt Europese productiecapaciteit met 50 miljoen pakken

Met de nieuwe productiecapaciteit in het Duitse Fulda verwacht de babymelkproducent de levering van Nutrilon Standaard aan Nederland bijna te verdubbelen.

Trefwoorden: #babyvoeding, #Fulda, #Nutricia, #Nutrilon, #productie, #productiecapaciteit

Lees verder

Techniek

( Foto: Nutricia )

ENGINEERINGNET.NL - Behalve de verbetering van de beschikbaarheid in Nederland wil Nutricia hiermee ook tegemoetkomen aan de sterk gestegen wereldwijde vraag naar Nutrilon, vooral uit China.

De aanhoudende hoge, en internationale, vraag naar Nutrilon heeft een effect op de Nederlandse markt. De babymelk is niet altijd beschikbaar op het schap in Nederlandse winkels.

Daarom verhoogde Nutricia in 2014 al de productie van babyvoeding in een Ierse fabriek met 40 miljoen pakken. Met de totale uitbreiding is een investering van 200 miljoen euro gemoeid.

Met deze nieuwe productiecapaciteit zijn nu dus in totaal 90 miljoen extra pakken babyvoeding per jaar beschikbaar. Daarvan is een deel bestemd voor ouders in Nederland, want voor de tweede keer in twee jaar zal Nutricia de levering van Nutrilon Standaard in Nederland bijna verdubbelen.

Nutricia verwacht dat de schappen met Nutrilon in Nederland door deze productie-uitbreiding beter gevuld zullen zijn. Veel Chinese ouders kiezen na een aantal problemen met in China geproduceerde babymelk voor babyvoeding uit Europa. Ze willen vooral A-merken als Nutrilon, maar wel met een Nederlands etiket.

Daardoor is een run op Nutrilon Standaard in Nederlandse winkels ontstaan. Momenteel mag in de meeste winkels maar één pak Nutrilon per keer worden ingekocht. Ook gebeurt het regelmatig dat Chinezen, die als tussenpersoon functioneren, de verkoop geweigerd wordt, wat onplezierige situaties oplevert.

Met de vandaag aangekondigde maatregelen wil Nutricia, naast de andere initiatieven die het al neemt samen met de winkeliers, helpen om ook de rust op de winkelvloer te herstellen.

Tegelijk garandeert het bedrijf dat ouders altijd Nutrilon Standaard kunnen krijgen in haar webshop nutriciavoorjou.nl en in de webshops van partners van Nutricia.