Ubidata haalt 2 miljoen euro nieuw kapitaal op

Ubidata, gespecialiseerd in transporttelematica, zet zijn groei voort met een kapitaalverhoging van 2 miljoen euro en de overname van de specialist container tracking Track4C.

Trefwoorden: #container, #logistiek, #telematica, #Track4C, #tracking, #transport, #Ubidata, #vrachtvervoer

Lees verder

Techniek

( Foto: Ubidata )

ENGINEERINGNET.BE - Deze kapitaalverhoging was mogelijk door de inbreng van de bestaande aandeelhouder BMF en twee nieuwe investeerders, Cytiholding en Qbic Venture Partners.

Ubidata zal deze fondsen gebruiken om zijn internationaal uitbreidingsplan te versnellen. Het bedrijf wil inspelen op de snel groeiende vraag naar telematicatechnologie voor opleggers en treinwagons van Europese transport- en logistieke bedrijven en naar mobiele toepassingen voor het beheer van bestuurders en goederen met focus op de farma- en voedingssector.

De technologiepenetratie in deze twee segmenten is laag in heel Europa en dat biedt aanzienlijke groeivooruitzichten. In de voorbije jaren werd technologie en software ontwikkeld om de transport- en logistieke activiteiten van de klanten te optimaliseren.

Tegelijkertijd werd de overname van de specialist in container tracking Track4C aangekondigd.

Paul Havelange, CEO: “De kapitaalverhoging en die overname garanderen een aanzienlijke kostenoptimalisering en energie-efficiëntie voor onze mobiele logistieke en trackingoplossingen.”