Katoen Natie richt J-Tec Material Handling Inc op

Technische dochteronderneming van Katoen Natie gespecialiseerd in engineering van installaties voor behandeling van poeders, pellets en vloeistoffen vestigt zich in Houston.

Trefwoorden: #houston, #huts, #j-tec, #katoen natie, #la porte

Lees verder

Techniek

( Foto: J-TEC )

ENGINEERINGNET.BE - J-Tec Material Handling, sinds 1999 onderdeel van Katoen Natie, meldt een nieuwe vestiging in Texas opgericht te hebben.

Het bedrijf wist de afgelopen jaren een sterke groei neer te zetten en volgt het moederbedrijf thans ook naar Houston, de regio waar Katoen Natie aan zijn succesverhaal op de Noord-Amerikaanse markt begon.

"Houston was ook voor Katoen Natie de bakermat van haar succes in Noord-Amerika", aldus J-TEC in een mededeling. "Hun ervaring geeft ons een enorme voorsprong inzake de Amerikaanse cultuur en wetgeving".

Als een wereldwijde logistieke speler met meer dan 150 terminals en logistieke platformen in meer dan 26 landen, verspreid over 5 continenten, is Katoen Natie met verschillende business hubs in 5 staten vooral in de Verenigde Staten sterk aanwezig .

Deze verankering maakte het voor J-Tec een stuk makkelijker om zich er te vestigen. Alle faciliteiten van Katoen Natie zijn namelijk uitgerust met dezelfde infrastructuur en netwerkvoorzieningen, waardoor nieuwe vestigingen als het ware 'plug-and-play' uit de grond kunnen worden gestampt.

Zo strijkt het nieuwe J-Tec Material Handling Inc neer in de haven van La Porte, één van de belangrijkste ter wereld, die fungeert als de drijvende kracht voor de regionale economie.

"Bovendien wordt Houston ook bediend door 3 luchthavens waarmee ze de dienstverlening naar hun klanten over héél de Verenigde Staten kunnen optimaliseren".