Argos Soditic rondt overname Gantrex af

Argos Soditic, Europese investeringsmaatschappij, heeft de overname afgerond van Gantrex, een Belgisch ingenieursbedrijf uit Nijvel en realiseert hiermee een tweede Belgische transactie.

Trefwoorden: #Argos Sodotic, #distributie, #Gantrex, #installatie, #investeringsmaatschappij, #montagesystemen, #onderhoud, #overname, #productie, #rails

Lees verder

Techniek

( Foto: Gantrex )

ENGINEERINGNET.BE - Het ingenieursbedrijf Gantrex werd in 1971 opgericht door de familie Haegelsteen en heeft zijn hoofdkantoor in Nijvel.

Het bedrijf is wereldwijd marktleider voor de productie, distributie, installatie en onderhoud van montagesystemen voor de rails die worden geplaatst om zware kranen voort te bewegen.

De producten worden in veel verschillende toepassingen en eindmarkten gebruikt, waaronder havens, scheepswerven, onderhoudsdepots van de spoorwegen en bedrijven in de zware industrie.

Het bedrijf biedt zijn producten en diensten aan over de hele wereld en exploiteert drie productievestigingen in België, Canada en China.

De groep realiseerde in 2014 een omzet van 70 miljoen euro en heeft wereldwijd 250 mensen in dienst.

In het kader van deze verkoop neemt een nieuw managementteam de dagdagelijkse leiding over. Het team, onder leiding van Maarten Impens als CEO, zal nieuwe producten, diensten en regio’s verder ontwikkelen.